Beleef keramiek in Delft

In het weekend van  16 en 17 juli 2016 vond de 12e editie van de Delftse Keramiekdagen plaats op de historische markt van Delft. Dit gebeurde onder andere met de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica. De Delftse Keramiekdagen is het evenement voor iedereen die van keramiek houdt, in keramiek geïnteresseerd is, of gewoon een gezellig weekend in Delft wil beleven!

150.000e Bezoeker Delftse Keramiekdagen

Op zondag 17 juli mocht DelftCeramica haar 150.000e bezoeker in twaalf jaar verwelkomen. De gelukkige winnares kreeg een set waardebonnen uitgereikt welke zij op de Keramiekmarkt mocht besteden.

Delft Keramiek
Boreas Hesselink, voorzitter van de stichting Delft Quality, reikt de prijs uit aan de 150.000e bezoeker.

Internationaal Evenement

Tijdens de 12e editie presenteerde een 60-tal kunstenaars, uit verschillende landen, zich en gaven informatie over hun werk. Naast deelnemers uit Nederland, België en Duitsland, wisten ook artiesten uit Polen en Oekraïne hun weg naar Delft te vinden.

IMG_0371
Een 60-tal artiesten waren present.
Deelneemster DelftCeramica
Deelneemster Svetlana kwam helemaal uit Oekraïne om haar werk te presenteren.

Een dagje Delft

Naast keramiek konden de bezoekers ook genieten van gewoon een gezellig dagje Delft. Op de fraaie Markt waren de terrassen overvol.

IMG_0531
Een gezellig terras in het centrum van Delft.

Royal Delft – De Koninklijke Porceleyne Fles

Voor het eerst deed Royal Delft (de Koninklijke Porceleyne Fles sinds 1653) mee met de Delftse Keramiekdagen. Bezoekers konden de meester schilder van Royal Delft alles vragen wat ze maar wilden tijdens  de  “ Meesterlijke vragen voor de Meester Schilder”. Daarnaast bood Royal Delft diverse rondleidingen aan en een Vermeer-workshop waar deelnemers hun eigen Delfts blauwe tegel konden maken.

Demonstratie handgeschilderd porcelein.
Demonstratie handgeschilderd porcelein.
Royal Delft
Je eigen Delfts Blauwe tegel tijdens de Vermeer-worshop.
Royal Delft
De meester aan het woord tijdens “Meesterlijke vragen voor de Meester Schilder”.