Beleef keramiek in Delft

In het weekend van 20 en 21 juli 2019 vindt de 15e editie plaats van de Delftse Keramiek Dagen. De Delftse Keramiek Dagen is het evenement om Keramiek te ervaren in Delft of gewoon een gezellig dagje uit in Delft beleven.

DelftCeramica: Internatonale Keramiek Markt 20 en 21 juli 2019

in de pittoreske binnenstad van Delft is het tijdens de Delftse Keramiekdagen op de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica genieten van het werk van ruim 60-70 keramisten uit heel Europa. Als deelnemer aan Delft Ceramica kunnen alleen kunstenaars deelnemen, die hun eigen werk presenteren. Ze tonen hun nieuwste werk en laten het publiek kennismaken met de nieuwste technieken en trends. Bezoekers kunnen een grote variatie aan kunstwerken verwachten, zoals organisch gevormd gebruikskeramiek, raku, (tuin)beelden,sieraden, potten en vazen, dieren, maskers.

Gegevens over de deelnemers aan Delft Ceramica 2019 en foto’s van hun werk zijn te vinden op www.delftceramica.nl

De keramiekmarkt wordt gehouden op de historische Markt van Delft met haar sfeervolle terrassen tussen het historische stadhuis en de Nieuwe Kerk met de Koninklijke Grafkelders.

Bereikbaarheid:

Delft Ceramica op de Markt is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken per trein, bus en tram. Vanaf Station NS, busstation Station NS, Tram 1 halte Station NS en halte Prinsenhof een wandeling van 8 minuten.

De autoluwe binnenstad is afgesloten voor verkeer: Zie de website van de gemeente Delft.

Delfies: maak je Delft Ceramica selfie. Bezoekerswedstrijd. Meer informatie per 1 juli.

Keramiek vaartocht : Rederij Brands/cruise Delft, Koornmarkt 113 2611ED Delft. Tel: 015-2126385,  Website: www.rondvaartdelft.nl

Keramiekwandelroute: VVV Delft, Kerkstraat 3

Het Vermeer Centrum: Het Vermeer Centrum Delft organiseert een tentoonstelling in het teken van ‘het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer in keramiek. www.vermeerdelft.nl

Beiaardconcert op het carillon van de Nieuwe kerk door Henk Groeneweg op zaterdag 21 juli van 11.00 tot 12.00 uur.

Informatiestand DelftCeramica: op de Markt staat een informatiestand voor bezoekers.

Locatie

De keramiekmarkt wordt als vanouds gehouden op de Markt van Delft

Beide dagen is het festival geopend van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.