Beleef keramiek in Delft

In het weekend van 18 en 19 juli 2020 vindt de 16e editie plaats van de Delftse Keramiekdagen en Delft Ceramica. De Delftse Keramiekdagen is het evenement om Keramiek te ervaren in Delft of gewoon een gezellig dagje uit in Delft beleven.

DelftCeramica: Internatonale Keramiek Markt 18 en 19 juli 2020

in de pittoreske binnenstad van Delft is het tijdens de Delftse Keramiekdagen op de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica genieten van het werk van ruim 60-70 keramisten uit heel Europa. Als deelnemer aan Delft Ceramica kunnen alleen kunstenaars deelnemen, die hun eigen werk presenteren. Ze tonen hun nieuwste werk en laten het publiek kennismaken met de nieuwste technieken en trends. Bezoekers kunnen een grote variatie aan kunstwerken verwachten, zoals organisch gevormd gebruikskeramiek, raku, (tuin)beelden,sieraden, potten en vazen, dieren, maskers.

De keramiekmarkt wordt gehouden op de historische Markt van Delft met haar sfeervolle terrassen tussen het historische stadhuis en de Nieuwe Kerk met de Koninklijke Grafkelders.

Bereikbaarheid:

Delft Ceramica op de Markt is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken per trein, bus en tram. Vanaf Station NS, busstation Station NS, Tram 1 halte Station NS en halte Prinsenhof een wandeling van 8 minuten.

De autoluwe binnenstad is afgesloten voor verkeer: Zie de website van de gemeente Delft.

Delfies: maak je Delft Ceramica selfie. Bezoekerswedstrijd. Meer informatie per 1 juli.

Keramische rondvaart naar Royal Delft: Cruise Delft, Koornmarkt 113 2611ED Delft. Tel: 015-2126385, E-mail:vaarplezier@rondvaartdelft.nlwebsite:wwwrondvaartdelftnl  

 Keramische wandel route: VVV Delft, toeristische informatie, Kerkstraat 3, 2611 GX Delft Het Vermeer Centrum in Delft organiseert een tentoonstelling in het teken van “het gezicht van Delft” van Johannes Vermeer. www.vermeerdelft.nl  

 Concert Carillon: op het Carillon van de Nieuwe Kerk door Henk Groeneweg op zaterdag 18 juli van 11 tot 12 uur 

Uw eigen ‘Gezicht op Delft

Wie kent het niet? ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer. Het Vermeer Centrum Delft roept alle professionele en amateurkunstenaars op om hun eigen visie op dat schilderij te maken. Dat mag op allerlei manieren en met allerlei materialen en  technieken. Het werk mag echter niet groter zijn dan het origineel (1 x 1,2 meter – in het Mauritshuis in Den Haag te zien).

Het Vermeer Centrum Delft wil van zaterdag 4 april 2020 tot en met zondag 19 juli (laatste dag Delft Ceramica) 20 van deze werken tentoonstellen op diverse plekken in dit informatiecentrum over deze Delftse 17de-eeuwse schilder. Bij voldoende kwaliteit zullen er één of meer werken worden aangekocht om permanent tentoon te stellen.

Diegenen die mee willen doen aan deze tentoonstelling sturen vóór maandag 2 maart 2020 een foto (of meerdere) en beschrijving van het gemaakte kunstwerk op naar de stichting. In de week die volgt wordt de keuze gemaakt welke 20 werken wij graag willen laten zien aan onze nationale en internationale bezoekers. Daarna krijgt iedere inzender bericht of zijn of haar werk wel of niet uitgekozen is.

Voor meer informatie en vragen, kan contact worden opgenomen met het Vermeer Centrum Delft via info@vermeerdelft.nl . Foto’s en beschrijving van het gemaakte werk kunnen worden verstuurd aan Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht 21, 2611 EV Delft of aan info@vermeerdelft.nl .